bereikbaarheid-verkeer

01 apr 2017, 11:11

Groningse politiek: ban op scooter in binnenstad

Groningse politiek: ban op scooter in binnenstad

Drie fracties in de gemeenteraad van Groningen vinden dat er een ban moet komen op het gebruik van brommers in de Groningse binnenstad. Ook scooters en snorfietsers komen wat de fracties van D66, PvdA en GroenLinks betreft straks niet meer op fietspaden de binnenstad in. Dat meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de drie partijen zorgen de scooters en brommers voor veel uitlaatgassen en hebben fietsers en voetgangers daar veel last van. In elk geval vinden de drie fracties dat scooters, brommers en snorfietsers straks op de autorijbaan zullen moeten gaan rijden in plaats van in de binnenstad.

 

Gemeenteraadslid Tom Rustebiel van D66 meldt aan het Dagblad van het Noorden dat uit een rapport van de GGD in Midden-Gelderland is gebleken dat brommers en scooters zorgen voor zeer hoge pieken van ultrafijnstof op fietspaden.

 

Daar komt dan nog het argument van verkeersveiligheid bij, want volgens Rustebiel is het vaak dringen op fietspaden omdat brommers en scooters veel breder en sneller zijn dan fietsers