bereikbaarheid-verkeer

15 sep 2016, 10:10

Groningse automobilisten gewaarschuwd in campagne: '1dingtegelijk': laat je niet afleiden!

Groningse automobilisten gewaarschuwd in campagne: '1dingtegelijk': laat je niet afleiden!

Groningse automobilisten worden dit najaar via de campagne '1dingtegelijk' gewezen op de gevaren van afleiding achter het stuur. Zoiets kan zich bijvoorbeeld voordoen wanneer een bestuurder onder het rijden op zijn smartphone kijkt. Afleiding achter het stuur blijkt steeds vaker een belangrijke oorzaak te zijn van verkeersongelukken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De komende tijd worden er posters, advertenties en internetbanners verspreid. Ook kunnen automobilisten terecht op de website www.1dingtegelijk.nl, waar ze reactietests kunnen doen en feiten en cijfers kunnen terugvinden. Verder zal er in Hoogezand (17 september), Ter Apel (24 september) en Stadskanaal (17 oktober) een goochelaar optreden, die voorbijgangers op een bijzondere manier afleidt.

 

Verkeerswijzer Groningen

 

De campagne is in het leven geroepen door Verkeerswijzer Groningen, een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie, onder voorzitterschap van de provincie Groningen. Verkeerswijzer Groningen organiseert verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers in de provincie verder terug te dringen.