bereikbaarheid-verkeer

17 mrt 2018, 11:11

Groningen moet ‘mooiste station van Nederland’ krijgen

 Groningen moet ‘mooiste station van Nederland’ krijgen

Het te vernieuwen Hoofstation in Groningen ‘moet het mooiste van Nederland’ worden. Dat schrijft de organisatie ProRail.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Prorail is op zoek naar ontwerpers die ideeën hebben over de aanpassingen van het Hoofdstation. Het gaat niet om het oude karakteristieke Hoofdstation zelf, maar wel om aanpassingen. Zo moeten er een bustunnel komen, een zuidentree voor het stationsgebouw; een onder-en bovengrondse fietsenstalling, een K+R (Kiss and Ride) voorziening en een inpassing in de monumentale omgeving.

 
De aanpassingen aan het Groningse station vormen samen met project Spoorzone, waarin Provincie Groningen, Groningen, NS en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen werken om ‘het mooiste station van Nederland’ te realiseren.

 

ProRail zoekt voor ontwerp en realisatie consortia die zich willen inzetten om dit te realiseren. De registratie van belangstellenden is gestart, zo meldt Spoorzone via Twitter: https://twitter.com/GronSpoorzone

 

Groningen Spoorzone is één van de belangrijke projecten van het Spoorplan Noord Nederland. Met de missie om de bereikbaarheid van het Noorden per spoor te verbeteren en capaciteitsknelpunten op te lossen, hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ProRail gezamenlijk een 'deltaplan' ontwikkeld voor het spoor in het Noorden, samen met de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel.