bereikbaarheid-verkeer

09 mrt 2016, 10:10

Groningen krijgt tweede fietsecoduct op oostelijke ringweg; weg vanaf vrijdagavond afgesloten

Groningen krijgt tweede fietsecoduct op oostelijke ringweg; weg vanaf vrijdagavond afgesloten

Groningen krijgt er aan de oostelijke ringweg een tweede fietsecoduct bij. De Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid en Kardinge is in verband met de plaatsing er van van vrijdagavond 11 maart 19.00 uur tot maandagochtend 14 maart 6.00 uur afgesloten. Het nieuwe fietsecoduct Meedenpad. zal dan worden ‘ingereden’. Doorgaand verkeer dient dan om te rijden via de Zuidelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk. Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bestemmingsverkeer wordt dan omgeleid via een plaatselijke omleidingsroute. Sport- en Recreatiecentrum Kardinge blijft  uiteraard ook bereikbaar. Voor niet- bestemmingsverkeer is het dringend advies is om vooral  de omleidingsroute via de Ring te rijden. Bij eerdere soortgelijke omleidingen bleek dat het verkeer binnendoor onherroepelijk vast loopt.

Omleidingsrouten

Gehele weekend:

Verkeer vanuit Hoogkerk, Assen en Hoogezand naar de noordzijde van de stad, wordt het gehele weekend omgeleid via de westelijke en noordelijke ringweg.

Verkeer vanuit het noorden naar Hoogkerk, Assen en Hoogezand wordt ook het gehele weekend via de noordelijke en westelijke ringweg omgeleid.

Verkeer vanuit het noorden dat naar Kardinge moet, wordt vanaf afslag Beijum zuid geleidt via de busbaan naar Kardinge.

Vrijdagavond:


Vanuit Hoogkerk, Assen en Hoogezand wordt het verkeer naar Kardinge op vrijdagavond via de afslag Lewenborg en dan via de busbaan naar Kardinge geleid. De afslag bij het Alfa College en Kardinge is dan afgesloten.

 

Zaterdag en zondag:


Vanuit Hoogkerk, Assen en Hoogezand kan het verkeer naar Kardinge via de ‘normale’ afslag bij het Alfa College en Kardinge.

Inrijden nieuw viaduct


Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard. Divers groot materieel zal aanwezig zijn om het dek van het nieuwe viaduct - dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge in aanbouw is geweest - op haar plek in te rijden. Vrijdagavond wordt het dek al vanaf Kardinge klaar gezet op de Ringweg. Belangstellenden kunnen zaterdag de werkzaamheden het beste vanuit het parkeerterrein bij Kardinge/Alfa College waarnemen.

 

Afrondende werkzaamheden


Het is voor fietsers/voetgangers helaas nog niet mogelijk om  direct van het nieuwe fietsecoduct gebruik te maken. Eerst vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat vanaf begin april dit mogelijk zal zijn. Tot die tijd dienen de fietsers/voetgangers dan nog gebruik te maken van de huidige omleidingsroutes.

Met het inrijden van het fietsecoduct Meedenpad, zijn nu de beide geplande fietsecoducten op de Ringweg klaar. Het fietsecoduct Stadsweg is eind oktober 2015 in gebruik genomen.