bereikbaarheid-verkeer

15 okt 2015, 10:10

Groningen genomineerd voor titel: Fietsstad 2016

Groningen genomineerd voor titel: Fietsstad 2016

De landelijke Fietsersbond heeft bekend gemaakt dat Groningen genomineerd is voor de eretitel Fietsstad 2016. Eerder schreef Groningen zich in voor deze verkiezing, en de stad is nu doorgedrongen tot een groep van vijf overgebleven kandidaat-steden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Fietsersbond Groningen omarmt de ambitie van de gemeente en vraagt haar om op deze voet door te gaan. Uiteraard helpt de lokale Fietsersbond daar graag bij.

 

Anneloes Groenewolt van de Fietsersbond Groningen: ‘Sinds de nieuwe gemeenteraad er zit heeft de gemeente veel gedaan om het fietsbeleid in Groningen te verbeteren. Deze nominatie is hiervoor een beloning. Natuurlijk vallen er dingen te verbeteren, maar Groningen is onmiskenbaar op de goede weg. Wij hopen samen met de gemeente het fietsen in Groningen nog aangenamer te maken.”

 

Fietsstad 2016

 

De verkiezing van de Fietsstad 2016 is een initiatief van de Fietsersbond. De titel wordt door een onafhankelijke jury toegekend aan de meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland. Er wordt hierbij gelet op alles wat er voor de fiets wordt gedaan, met extra aandacht voor het thema ‘Bikenomics’, de waarde van de fiets voor de lokale economie. De andere genomineerde gemeenten zijn: Goes, Utrecht, Maastricht en Nijmegen.

 

De genomineerde gemeenten zullen in het voorjaar van 2016 bezocht worden door een onafhankelijke jury. Deze bepaalt uiteindelijk welke gemeente in mei 2016 de eretitel Fietsstad 2016 zal krijgen.

 

Verbeterpunten

 

Elke gemeente die zich voor de verkiezing heeft aangemeld ontvangt van de Fietsersbond een rapport met lokale aanbevelingen. De Fietsersbond Groningen is erg benieuwd naar dit rapport en vraagt de gemeente Groningen met de aanbevelingen aan de slag te gaan en het rapport te bespreken met de gemeenteraad.