Bereikbaarheid & Verkeer

Griffeweg vier nachten dicht voor aanplanten groen

Komende week wordt er groen aangeplant in de middenberm van de Griffeweg. Om dit veilig te laten verlopen is de Griffeweg vanaf de Meeuwerderweg tot de Europaweg vier nachten afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Aanpak Ring Zuid
Foto | Aanpak Ring Zuid

Het gaat om maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, steeds van 20.00 tot 06.00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden wel passeren.

Al enkele jaren geleden is de Griffeweg opnieuw ingericht, om de doorstroming van het autoverkeer te verbeteren. De kruising Barkmolenstraat-Griffeweg-Boermandestraat is omgebouwd tot een zogenaamd voorrangsplein. De Griffeweg heeft een middenberm met groenstrook gekregen en een nieuwe bushalte. Verder is het oversteken voor fietsers veiliger gemaakt. De werkzaamheden worden nu afgerond door in de middenberm het definitieve groen aan te planten.

Mocht het de komende week vriezen, dan kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Hinder

De werkzaamheden vinden ’s nachts plaats om verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Ook worden er verkeersregelaars ingezet voor de veiligheid van weggebruikers. Omwonenden ontvangen een brief met meer informatie.

Bereikbaarheid

De woningen aan de Griffeweg en omgeving blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar (zie de plattegrond hieronder).

In het rood de afsluiting van de Griffeweg. In het blauw de omleidingsroute voor bewoners van De Meeuwen vanaf de Trompsingel naar de wijk toe. In het paars de route vanaf de Sontweg naar De Brink en omliggende straten. Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

De woningen ten noorden van de Griffeweg zijn tijdens de werkzaamheden te bereiken via de onderdoorgang bij de Oosterhaven (paarse route).

De woningen aan de zuidzijde en in De Meeuwen zijn bereikbaar via de Meeuwerderweg, de Verlengde Frederikstraat en de parallelweg langs de Europaweg (blauwe route). Automobilisten kunnen De Meeuwen verlaten via dezelfde weg, alleen gebruiken ze dan de Meeuwerderbaan om terug te komen op de Meeuwerderweg.

De omleidingsroutes staan ook aangegeven op de bekende gele borden. Bewoners van De Meeuwen kunnen eerst de omleidingsroute naar De Oosterpoort volgen (9) en daarna de route naar de Barkmolenstraat.