bereikbaarheid-verkeer

01 nov 2017, 13:01

Gratis pendelbussen naar Promotiedagen in Martiniplaza

Gratis pendelbussen naar Promotiedagen in Martiniplaza

Tijdens de Promotiedagen voor Bedrijfsleven op 7 en 8 november rijden er er elke tien minuten gratis pendelbussen tussen de P+R-terreinen Hoogkerk en Haren en Martiniplaza.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De pendelbus is een initiatief van het OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar. De inzet van deze bussen is twee jaar geleden begonnen als proef om te kijken hoe de stad goed bereikbaar kan blijven tijdens grote evenementen. Dat wordt vooral belangrijk als de zuidelijke ringweg en het later ook stationsgebied op de schop gaan. Deze werkzaamheden zijn zo omvangrijk dat ze tijdelijk nadelige gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van de stad en de omgeving. Door het succes van de proef worden de pendelbussen ook dit jaar ingezet.

De pendelbussen vertrekken elke 10 minuten vanaf P+R Hoogkerk en Haren en stoppen recht voor de ingang van Martiniplaza. Beide dagen rijden de bussen tussen 11.30 en 22.30 uur. Op P+R Haren vertrekt de pendelbus vanaf de bushalte, op P+R Hoogkerk vertrekt de bus vanaf busperron C.

Net als de pendelbus, is ook het parkeren op de P+R gratis. Er is voldoende plek beschikbaar op beide terreinen, zo is P+R Hoogkerk onlangs uitgebreid van 600 naar 1000 parkeerplaatsen.