bereikbaarheid-verkeer

15 dec 2016, 11:11

Oliebollen voor bewoners Maaslaan na overlast werkzaamheden

Bewoners van de omgeving van de Maaslaan en de Papiermolen hebben al een overlast van werkzaamheden in hun buurt. Om de hinder een klein beetje goed te maken, werden ze woensdag getrakteerd op een oliebol en een kop chocolademelk. Ook werden ze bijgepraat over de werkzaamheden, die vooral bestaan uit het verleggen van kabels en leidingen als voorbereiding op de aanpak van de zuidelijke ringweg.    

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meer dan 70 bewoners kwamen naar het parkeerterrein voor de Papiermolenlaan. In totaal gingen er zo'n 800 oliebollen doorheen. Omdat niet iedereen in de gelegenheid was om naar de oliebollenkraam te komen, gingen medewerkers van Aanpak Ring Zuid ook nog even bij de deuren langs.

De werkzaamheden zorgen voor overlast, maar de aannemers proberen dat zoveel mogelijk in te perken. In de planning staat dat in het eerste kwartaal van 2017 het verleggen van kabels en leidingen klaar moet zijn. 

De oliebollenactie werd georganiseerd door Aanpak Ring Zuid, Waterbedrijf Groningen, Enexis, aannemer A. Hak, gemeente Groningen en de aannemers BAM en Van Gelder.