bereikbaarheid-verkeer

31 okt 2017, 10:10

Gratis buskaarten bij opening nieuwe P+R Reitdiep aan de Friesestraatweg, morgenvroeg

Gratis buskaarten bij opening nieuwe P+R Reitdiep aan de Friesestraatweg, morgenvroeg

Groningen krijgt er een nieuwe P+R bij. Automobilisten kunnen er dagelijks hun auto parkeren om vervolgens met bus of fiets de stad in de gaan. Het betreft P+R Reitdiep aan de Friesestraatweg, vlakbij de nieuwe wijk Reitdiep. In het kader van de opening worden aan automobilisten die woensdag op P+R Reitdiep parkeren van 8.00 - 10.00 uur gratis buskaarten uitgedeeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Woensdagochtend 1 november, morgenvroeg dus, wordt P+R Reitdiep aan de Friesestraatweg in Groningen officieel geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk en wethouder Paul de Rook. Het parkeerterrein biedt plaats aan 300 auto’s en heeft een goede bus- en fietsverbinding met de binnenstad. Blikvanger is de overkapping, voorzien van 1400 zonnepanelen, waaronder automobilisten droog naar de bushalte kunnen lopen.

 

 

Tegelijk met de opening start een P+R-campagne van samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar. Doel is dat meer automobilisten de gratis P+R’s rond de stad gaan gebruiken, vooral omdat de hinder door werkzaamheden aan weg en spoor de komende tijd toeneemt.

 

Illustratie: Elize.nl