bereikbaarheid-verkeer

20 mrt 2018, 12:12

‘Gouden fietstunnel’ gaat nu echt dicht

 ‘Gouden fietstunnel’ gaat nu echt dicht

De gouden fietstunnel tussen de Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat gaat komende maandag definitief dicht. Dat zou al eerder gebeuren, maar de werkzaamheden werden vanwege de kou uitgesteld. 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De afsluiting van de fietstunnel is nodig voor de werkzaamheden aan de nieuwe zuidelijke ringweg. Vanaf maandag kunnen de fietsers alleen nog langs het Oude Winschoterdiep en via de Verlengde Lodewijkstraat onder de zuidelijke ringweg door.

Goudkleurig
Het fietstunneltje dankt zijn bijnaam aan de goudkleurige wandbekleding. De fietstunnel is in 2009 geopend om de nieuwe wijk De Linie beter bereikbaar te maken vanuit de Oosterpoortwijk. Om te zorgen voor een prettige en veilige tunnel, werd de Duitse architect Thomas Müller uit Berlijn gevraagd voor het ontwerp. In diezelfde periode ontwierp Müller het nabijgelegen appartementencomplex De Frontier. Müller is ook bekend van zijn ontwerp van de Oostwand van de Grote Markt.

Zuiderplantsoen
Op de plek van de fietstunnel gaat de zuidelijke ringweg in de toekomst ondergronds. Op het verdiepte weggedeelte wordt een nieuw park aangelegd: het Zuiderplantsoen. Fietsers rijden hier straks door het park, over de ringweg heen.