bereikbaarheid-verkeer

28 jun 2016, 10:10

Gek fietsje ja! - Groningse bedrijven vragen werknemers 2 van de 5 dagen op de fiets te komen

Gek fietsje ja! - Groningse bedrijven vragen werknemers 2 van de 5 dagen op de fiets te komen

Wat is dit ja een raar fietsje op bovenstaande foto! Het is eigenlijk een fietstaxi. Deze werd eerder deze maand gebruikt bij de officiële start van twee bijzondere campagnes om het fietsen naar je werk in Groningen te bevorderen. Deze campagnes gingen van start in de Park & Bike op P+R Hoogkerk. Het ging om een actie van de Bloedbank Certe. Deze huurt bij de P&R in Hoogkerk enkele fietsenstallingen voor haar medewerkers. Maar ook neemt Certe deel aan de fietscampagne Rij2op5.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om haar medewerkers te stimuleren vaker het laatste stuk naar kantoor te fietsen, huurt Certe enkele fietsenrekken in de Park & Bike op P+R Hoogkerk. Dan kunnen de werknemers hun auto op de P+R parkeren en per fiets hun weg vervolgen naar Groningen. Onlangs namen Jan-Willem Smeenk en Eddie Klooster van Certe de sleutels van de stalling in ontvangst.

Rij2op5

De bloedbank huurt de fietsenrekken in de afgesloten stallingen als proef voor 2 maanden. Daarnaast neemt Certe ook deel aan de fietscampagne Rij2op5. Daarbij worden medewerkers uitgedaagd om 2 van de 5 werkdagen op de fiets naar het werk te gaan.

Om beide acties luister bij te zetten, kwamen Jan-Willem Smeenk en Eddie Klooster met de fietstaxi naar de Park & Bike op P+R Hoogkerk, waar zij de sleutels kregen van Helma Krekels van Groningen Bereikbaar.

Beide heren waren onder de indruk van de mooie route tussen de Park & Bike en het kantoor van Certe, die deels door het Stadspark gaat