bereikbaarheid-verkeer

11 feb 2019, 09:09

Geen treinen Groningen-Assen en Groningen-Veendam in Voorjaarsvakantie

Geen treinen Groningen-Assen en Groningen-Veendam in Voorjaarsvakantie

Bent u al plannen aan het maken voor uitstapjes tijdens de voorjaarsvakantie? Houd er dan rekening mee dat er tijdens deze vakantie op verschillende locaties werkzaamheden zijn aan het spoor. Daarom rijden er van 16 t/m 19 februari geen treinen tussen Groningen-Assen/Hoogeveen en Groningen-Veendam/Weener. En vanaf 20 februari rijden er geen sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden. Dat meldt Groningen Bereikbaar op haar website,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

met daarop een uitvoerig overzicht van de gevolgen voor de treinreis van de werkzaamheden.

Van 20 t/m 24 februari rijden er geen sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden en geen stoptreinen tussen Leeuwarden en Buitenpost. Er rijden bussen in plaats van treinen.
 

Gevolgen voor de treinreis:

 

  • Op zaterdag 16 en zondag 17 februari rijden er NS-bussen tussen Groningen-Hoogeveen en Arriva-bussen tussen Groningen-Veendam/Weener.
  • Op maandag 18 en dinsdag 19 februari rijden er NS-bussen tussen Groningen-Assen en Arriva-bussen tussen Groningen-Veendam/Weener.
  • De NS-bussen stoppen niet op station Groningen Europapark. Reis van en naar dit station met een Arriva-bus via station Groningen.
  • De NS-bussen rijden via het transferium in Haren aan de A28. Er rijdt een pendelbus tussen het transferium en station Haren.
  • Op woensdag 20 tot en met zondag 24 februari rijden er geen spitstreinen tussen Groningen en Zuidhorn en geen sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden. De stoptreinen rijden wel tussen Groningen en Buitenpost. Tussen Buitenpost en Leeuwarden rijden er zowel snelbussen als stopbussen van Arriva.
  • Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

 

Extra bussen

 

Qbuzz rijdt op zaterdag 16 en zondag 17 februari een extra lijn 123 Winschoten/Veendam/Gieten/Rolde/Hoogeveen. Op deze lijn gelden de reguliere Qbuzz-vervoerbewijzen. Ook kan men in- en uitchecken met een OV-chipkaart. Speciale vervoerbewijzen van Arriva of NS zijn niet geldig op lijn 123.

 

Werkzaamheden

 

In de voorjaarsvakantie zijn er op verschillende plekken werkzaamheden gepland. Aanpak Ring Zuid gaat een gedeelte van het viaduct van de zuidelijke ringweg over het spoor bij de Verlengde Lodewijkstraat slopen. ProRail werkt aan de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor bij Station Haren. Ook wordt in Haren, in de splitsing tussen de sporen naar Assen en Winschoten, gewerkt aan het nieuwe opstelterrein 'De Vork'. In Assen werkt ProRail aan de onderdoorgang 'De Maten'. Tussen Leeuwarden en Buitenpost worden in Hurdegaryp en Feanwâlden twee tunnels ingeschoven.

 

Voor het volledige overzicht en meer informatie: klik hier