bereikbaarheid-verkeer

23 feb 2018, 10:10

Fietspad langs Kempkensberg vanaf Hereweg richting DUO blíjft afgesloten

Fietspad langs Kempkensberg vanaf Hereweg richting DUO blíjft afgesloten

Het fietspad langs de Kempkensberg richting DUO, dat deze week heropend zou worden, blijft toch afgesloten. Volgens de website Aanpak Ring Zuid, dat dit meldt, is daartoe besloten omdat het sociaal niet veilig is om er langs een metershoog hek te fietsen. De komende jaren blijft de Waterloolaan daarom een alternatief voor het fietsverkeer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het fietspad vanaf de Hereweg richting DUO langs de Kempkensberg blijft de komende jaren dicht. De reden hiervoor is dat het fietspad niet meer sociaal veilig is nu langs het fietspad een metershoog scherm wordt geplaatst. Het fietspad is al sinds 8 januari dicht vanwege de huidige werkzaamheden bij de Kempkensberg. Het fietspad zou rond 23 februari weer open gaan, maar dat gaat nu dus niet meer door.

Tussen het fietspad en de weg komt gedurende de werkzaamheden aan de ringweg een vijf meter hoog scherm. Het scherm is een van de maatregelen die Combinatie Herepoort neemt om het leef- en voedselgebied van de vleermuizen in de buurt van de ringweg in stand te houden. Ook moet het scherm voorkomen dat de bomen in het Sterrebos beschadigd raken. Vanwege de vleermuizen is verlichting in de buurt van het scherm niet toegestaan.

Meer informatie:  Aanpak Ring Zuid