bereikbaarheid-verkeer

14 dec 2016, 09:09

Fietsers positief over Fietsroute Plus Groningen-Bedum

Fietsers positief over Fietsroute Plus Groningen-Bedum

Fietsers zijn positief over de Fietsroute Plus tussen Groningen en Bedum. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de provincie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fietsers geven de snelle fietsroute gemiddeld een 7,8. De veiligheid op het fietspad waarderen ze met een 7,6. Verder geeft 25 procent van de ondervraagden aan dat ze door de komst van het vernieuwde fietspad vaker de fiets pakken. Minder blij zijn de fietsers met de verlichting langs het pad: die krijgt een 6-.  Volgens de provincie is er vanwege het duisternisbeleid bewust weinig verlichting geplaatst.

Het nieuwe fietspad tussen Groningen en Bedum was in 2015 klaar. Om te kijken of het fietspad voldoet aan de verwachtingen en doelstellingen, stelde de provincie een onderzoek in. Dagelijks maken meer dan duizend mensen gebruik van de fietsroute.

Een Fietsroute Plus is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Door de aanleg van deze fietsroutes moet het fietsen prettiger en veiliger worden, waardoor op afstanden tot vijftien kilometer meer mensen voor de fiets kiezen in plaats van de auto. De Fietsroute Plus Groningen-Bedum is een van de zes Fietsroutes Plus die in onze provincie gepland staan.