bereikbaarheid-verkeer

13 jul 2016, 11:11

Fietsers de koning te rijk in Bessemoerstraat in Groningen: de rode loper ligt uit

Fietsers de koning te rijk in Bessemoerstraat in Groningen: de rode loper ligt uit

Fietsers lijken letterlijk de koning te rijk in de Bessemoerstraat in Groningen. Het lijkt namelijk of voor hen de rode loper is uitgelegd. Maar in werkelijkheid is de weg fris rood geasfalteerd, als onderdeel van een ‘slimme fietsroute’ naar Zernike Campus.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


In de Bessemoerstraat in Groningen zijn auto’s nu nog wel steeds welkom, maar meer als 'gast'. De straat is nu onderdeel van de ‘slimme fietsroute’ naar Zernike Campus.De gemeente Groningen vindt fietsen belangrijk en wil het voor de fietsers in de stad daarom aangenamer maken. Zo wil de gemeente onder andere de bereikbaarheid met de fiets van de noordelijke stadswijken verbeteren.

 

In opdracht van Burgemeester & Wethouders is daarom begonnen met de aanleg en verbetering van de fietsroutes in het noordelijk deel van de stad. Onderdeel daarvan is de Bessemoerstraat. De gemeente heeft deze straat laten inrichten als fietsstraat, waarbij auto’s 'te gast' zijn. Dit kan in deze straat omdat het aandeel fietsers hoog is en er beperkt autoverkeer is.

 

(Foto:  https://twitter.com/050fietsstad )