bereikbaarheid-verkeer

15 sep 2017, 09:09

Feest in busvrije Brugstraat: zaterdag 16 en zondag 17 september

Feest in busvrije Brugstraat: zaterdag 16 en zondag 17 september

Zaterdag 16 (morgen) en zondag 17 september (overmorgen) is er feest, muziek en zijn er kraampjes in de Brugstraat. Daarmee viert deze straat het feit dat bussen nu een andere route nemen en dat er meer ruimte is voor zowel fietsers als voetgangers. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de stad Groningen gaat veel veranderen in het kader van de nieuwe Binnenstadsvisie. In de Astraat en Brugstraat zullen de nodige veranderingen optreden als gevolg van het omleggen van de bus route. Hierdoor rijden er sinds begin september al geen bussen meer vanuit de A-straat door de Brugstraat en vice versa. Het aantal vervoersbewegingen is hierdoor enorm afgenomen en er is meer ruimte voor zowel fietsers als ook voetgangers. 

Met het omleggen van de bus route breekt er dus een nieuwe tijd aan voor de ondernemers in het Westerkwartier. Daarom gaat dit toch wel bijzondere moment gevierd worden op zaterdag 16 en zondag 17 september met zowel ondernemers, bewoners, bezoekers en voorbijgangers. Zaterdag 16 september 11.00 – 16.00 uur


Op deze zaterdag is de Brugstraat afgesloten voor al het verkeer om ruimte te maken voor allerlei leuke activiteiten. Naast een ‘Kleintje Westerkwartier’, een markt met verschillende leuke kramen van ondernemers uit de Brugstraat, is er volop vertier voor zowel jong als oud. Zo kunnen kinderen zich vermaken met de vele spelletjes, kunnen zij zich gratis laten schminken, zijn er gratis lekkere suikerspinnen en is er een knutselactiviteit. Voor de allerkleinsten zijn er nog loopfietsen, loopauto’s en motoren waarmee zij zich kunnen vermaken.Gedurende de gehele dag zullen er modellen door de straat lopen met mode en accessoires van de ondernemers uit de Brugstraat. Er is live muziek en er lopen twee vrolijk geklede dames rond met lekkernijen voor de bezoekers. De festiviteiten worden om 11.00 uur formeel geopend door wethouder Joost van Keulen en duren tot 16.00 uur.Zondag 17 september 10.00 – 11.00 uur


Ook op de zondagochtend is de Brugstraat afgesloten voor al het verkeer. Op deze dag wordt er om 10.00 uur een ontbijt georganiseerd voor de ondernemers én bewoners van de Brugstraat. De bijna 100 gasten zullen aan gezellige versierde tafels op straat met elkaar ontbijten. Op de achtergrond zal een orkest zorgen voor een gezellige muzikale sfeer. 

Daarnaast worden ook voorbijgangers niet vergeten. Aan beide kanten van de straat worden ontbijtjes-to-go uitgedeeld in kleurrijke tasjes. De organisatie van alle festiviteiten is in handen van de Ondernemersvereniging Westerkwartier, die hierin door een externe organisatie wordt ondersteund.