bereikbaarheid-verkeer

06 apr 2017, 11:11

FC Groningen daagt Groningers uit om vaker de fiets te pakken

Hoe meer je de komende tijd op de fiets stapt, hoe meer je kans maakt op mooie FC Groningen-prijzen. Samen met de FC daagt Groningen Bereikbaar Groningers uit om vaker op de fiets naar je werk of natuurlijk het Noordlease Stadion te gaan. Woensdagmiddag lanceerden ze daar namelijk de campagne Love to Ride. Dat gebeurde vlak voor de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen NEC. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Supporters, die mee doen aan de FC Groningen-competitie, maken kans op bijvoorbeeld een gesigneerd wedstrijdshirt seizoen 2017/2018, een VIP-arrangement voor 4 personen of een gesigneerde FC-bal. Bedrijven kunnen meedoen aan de bedrijvencompetitie, waarbij ze kans maken op een arrangement voor 25 personen bij een thuiswedstrijd van FC Groningen. Deelnemers die tussen 5 april en 16 mei de fiets pakken, kunnen de ritten registreren via de app van Love to Ride. Op die manier maken ze kans op de prijzen.
 
Slim onderweg voor een bereikbaar Groningen 
Wilko Huyink, directeur Groningen Bereikbaar, is blij met het gezamenlijke initiatief. "De komende jaren wordt er in de stad gewerkt aan de wegen en het spoor. De bereikbaarheid zal hierdoor tijdelijk verslechteren. Wij stimuleren mensen na te denken over alternatieven voor de auto. Dit initiatief in samenwerking met FC Groningen draagt daar zeker aan bij."

Ook Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, ziet het belang van de actie. "Ook wij als club gaan hinder ondervinden van de werkzaamheden. Deze fietscompetitie stimuleert onze supporters op wedstrijddagen, maar ook doordeweeks, de fiets te pakken. Elke supporter die dit doet helpt niet alleen mee de overlast zoveel mogelijk te beperken, het is bovenal ook heel gezond. En dat past uiteraard uitstekend bij onze club waar duurzaamheid en bewegen hoog in het vaandel staan."

Je kunt je hier aanmelden voor Love to Ride!