bereikbaarheid-verkeer

01 sep 2015, 21:09

Excuses voor nachtelijk lawaai werkzaamheden Reitdiep; komend weekend geen nachtelijke werkzaamheden

Excuses voor nachtelijk lawaai werkzaamheden Reitdiep; komend weekend geen nachtelijke werkzaamheden

De werkzaamheden aan het Reitdiep zijn sommige omwonenden niet onopgemerkt gebleven. Ze hadden in de nacht van maandag op dinsdag last van overlast. Ze hebben gisteren excuses aangeboden gekregen namens de provincie Groningen.  Voor komend weekend worden nachtelijke werkzaamheden voor de omgeving Reitdiep geschrapt, zo laat een woordvoerder weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maandag 31 augustus zijn de werkzaamheden rondom het knooppunt Ring West/Ring Noord (Reitdiepplein) gestart waaronder enkele nachtelijke werkzaamheden. Helaas vallen deze werkzaamheden wat geluidsoverlast betreft tegen. Daarom is besloten om de planning aan te passen.


De Provincie Groningen ontving dinsdagochtend diverse klachten over de afgelopen nachtelijke werkzaamheden. "We hebben onderschat dat er zoveel geluid bij de werkzaamheden zou vrijkomen. Inmiddels hebben we intern beraad gehad en de werkplanning aangepast", aldus de projectleiding.

 

Aangepaste planning

 


Dat betekent dat er alleen in de nacht van 1 op 2 september nog enkele werkzaamheden (geluidsoverlast miniem) worden uitgevoerd. De nachtelijke werkzaamheden voor aankomend weekend zijn geschrapt. Werkzaamheden zullen dan alleen overdag en 's avonds plaatsvinden. Dit heeft wel tot gevolg dat voor het wegverkeer er één weekendafsluiting bijkomt.

 

Weekendafsluitingen


Naast de eerder aangekondigde weekendafsluitingen  van 5/6 september en  26/27 september,  vindt er nu ook een afsluiting plaats in het weekend van 19/20 september. Voor alle weekenden geldt dat het dan van vrijdag 19.00 uur tot maandag 06.00 uur niet mogelijk is om via de via de gebruikelijke route vanuit Ring Noord naar Ring West te rijden en vanuit Ring West naar Zuidhorn. Verkeer wordt omgeleid respectievelijk via de aansluiting Uilkensweg en Zonnelaan.

 

De planning van werkzaamheden heeft in principe als uitgangspunt dat er zoveel mogelijk doorstroming is voor het wegverkeer.  In dit geval was de impact op de direct aanwonenden te groot. Vandaar dat ten gunste van de omgeving, besloten is om de planning aan te passen.