Bereikbaarheid & Verkeer

Europaweg richting Westerbroek dit weekend dicht

Komend weekend is de Europaweg onder het viaduct van de zuidelijke ringweg in een richting afgesloten. Verkeer richting Westerbroek moet omrijden. De weg is afgesloten van vrijdag 19 januari 19:00 uur tot maandag 22 januari 06:00 uur. De gemeente Groningen gaat hier kabelwerkzaamheden uitvoeren.


Leestijd: 1 minuut

De toerit naar Ring Zuid richting Drachten en Assen blijft bereikbaar voor verkeer vanuit het centrum. Vanuit de richting Westerbroek kan verkeer hier niet de ringweg op richting Julianaplein, omdat door de afsluiting de voorsorteerstrook naar Ring Zuid is afgesloten. Dit verkeer wordt omgeleid via de Europaweg, Sontweg, Bornholmstraat en daar de zuidelijke ringweg opgeleid.

De afsluiting van de Europaweg en de omleidingen

Omleidingen

Verkeer op de Europaweg dat verder over de Europaweg wil of naar de Boumaboulevard, kan ook omrijden via de Sontweg, Bornholmstraat en via de Herningweg terug naar de Europaweg.

Moet je naar de A7 richting Hoogezand? Rijd dan om via de Sontweg en de Sint Petersburgweg en bij Meerstad de oostelijke ringweg (N46) op richting de A7.