bereikbaarheid-verkeer

28 mrt 2017, 10:10

Esperantostraat afgesloten voor autoverkeer van 31 maat tot en met 26 april

Esperantostraat afgesloten voor autoverkeer van 31 maat tot en met 26 april

De gemeente Groningen gaat van vrijdag 31 maart tot en met maandag 26 april de riolering verleggen in de Esperantostraat. In die periode is de straat vanaf het spoor tot de hoek Meeuwerderbaan/Meeuwerderweg afgesloten voor autoverkeer. Fietsers kunnen de werkzaamheden lopend op de stoep passeren, zo meldt de website aanpakringzuid.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het verleggen van het riool is nodig in verband met de ombouw van de zuidelijke ringweg. Langs deze weg en in de directe omgeving liggen kabels en leidingen in de grond die voor de werkzaamheden in de weg liggen. Een deel hiervan moet een nieuwe plek krijgen voordat de aannemer, Combinatie Herepoort, aan de slag gaat. De planning is dat de ombouw begint in de zomer van 2017.

 

Esperantostraat afgesloten


De werkzaamheden aan het riool worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Koen Meijer BV. Voor het autoverkeer zijn omleidingsroutes bepaald. Deze zijn met borden aangegeven. De winkels aan de Meeuwerderweg blijven bereikbaar.

 

Hoek Meeuwerderbaan / Meeuwerderweg / Esperantostraat


Vanaf vrijdag 31 maart tot en met woensdag 5 april is ook de Meeuwerderbaan richting Meeuwerderweg afgesloten voor autoverkeer. De toerit naar de zuidelijke ringweg blijft open. In deze periode kunnen fietsers geen gebruik maken van de fietstunnel van de Meeuwerderweg naar de H.L. Wichersstraat.

 

Andere werkzaamheden in de buurt


In de omgeving van de Oosterpoortwijk zijn tot de zomer ook andere werkzaamheden gepland. Deze week verlegt de gemeente rioolleidingen bij de Esperantokruising en de Verlengde Willemstraat. Ook staan er werkzaamheden op stapel aan de Griffeweg (vanaf 14 mei).

 

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de omgeving van de Oosterpoort, meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief Werkzaamheden Zuiderplantsoen e.o.