bereikbaarheid-verkeer

25 sep 2017, 10:10

Drie weken gratis met openbaar vervoer dankzij OV-probeerkaart

Drie weken gratis met openbaar vervoer dankzij OV-probeerkaart

Over niet al te lange tijd zal het door de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg lastiger worden om Groningen per auto te bereiken. Om autobezitters te stimuleren het openbaar vervoer uit te proberen heeft Groningen Bereikbaar nu een aantrekkelijk aanbod ontwikkeld: de OV-probeerkaart. Dat meldt Groningen Bereikbaar

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de OV-probeerkaart reis je drie weken lang gratis met het openbaar vervoer naar je werk in Groningen. Probeer het nu zelf en laat je auto staan.

 

Voor meer dan de helft van de automobilisten geldt namelijk dat ze een evengoed of zelfs beter reisalternatief hebben met het openbaar vervoer. Omdat lang niet iedereen zich daar bewust van is, helpt Groningen Bereikbaar je slim op weg.

Hoe werkt het?

 

Vul via de website van Groningen Bereikbaar in op wat voor wijze je gebruikelijk naar je werk reist. Groningen Bereikbaar zoekt vervolgens uit welke geschikte OV-alternatieven er voor jou zijn. Binnen twee werkdagen na het invullen ontvang je vervolgens een ‘OV-reisadvies op maat’ en, als het advies je aanspreekt, een OV-probeerkaart.

 

Wanneer mag ik deelnemen?

 

Om te mogen deelnemen moet je al jouw woon-werkritten met de auto afleggen en werkzaam zijn in de stad Groningen. Lees eerst de privacy- en productvoorwaarden. De OV-probeerkaart is te gebruiken voor reizen met alle Qbuzz en Arriva bussen, Arriva-treinen met bestemming Groningen en NS-treinen op het traject Beilen - Groningen (2e klas). Met behulp van de kaarten op deze pagina kun je alvast inschatten of er voor jou een geschikt alternatief is.

 

Voor alle informatie en inschrijving: klik hier