Bereikbaarheid & Verkeer

Dit weekend aanpak storingsgevoelige Euvelgunnerbrug

Dit weekend wordt een poging gedaan om de storingsgevoelige Euvelgunnerbrug in de zuidelijk ringweg helemaal storingsvrij te maken. Een aantal onderdelen worden vervangen en er worden aanpassingen in de software gedaan. Daarna wordt alles uitgebreid getest. Hiervoor wordt de zuidelijke ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Europaweg (de ‘oude A7’) en knooppunt Westerbroek.


Leestijd: 1 minuut

De Euvelgunnerbrug is de hoge brug in de zuidelijke ringweg. Deze brug is vorig jaar compleet vernieuwd en in september open gegaan. Helaas zijn er sinds die tijd verschillende storingen geweest in een sensor en in de software. Daardoor moest de brug met de hand bediend worden. Ook kwam het bijvoorbeeld voor dat de slagbomen bij de brug naar beneden gingen, zonder dat er scheepvaartverkeer was. Al een paar keer zijn er kleinere aanpassingen gedaan om de problemen op te lossen, maar de brug is nog steeds niet storingvrij. Dat is hinderlijk voor het autoverkeer en zou straks tijdens Operatie Ring Zuid (vanaf 22 maart) tot grote opstoppingen kunnen leiden.

Afsluiting

Om de problemen te kunnen verhelpen is de zuidelijke ringweg van vrijdagavond 16 februari (20.00 uur) tot zondagavond 18 februari (19.00 uur in) beide richtingen afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne (zie de afbeelding hieronder). De oprit vanaf de Kieler Bocht richting knooppunt Euvelgunne blijft wel beschikbaar. Ook de oprit vanaf de Bornholmstraat richting het Julianaplein en de afrit 37 Groningen-Europapark (rond de Skivijver) blijven open (groen in de afbeelding).

Het autoverkeer op de A7 (vanaf Hoogezand) richting het centrum kan de snelweg verlaten bij knooppunt Westerbroek en via de Europaweg (de ‘oude A7’) naar de stad rijden.

Verkeer richting A7/Hoogezand kan ook de route via de Europaweg gebruiken.