bereikbaarheid-verkeer

22 jun 2016, 16:04

Delfsail barst volgende week los - 29 juni t/m 3 juli; extra bussen vanuit Groningen

Delfsail barst volgende week los -  29 juni t/m 3 juli; extra bussen vanuit Groningen

Eindelijk, na zeven jaar, is het weer zover en gaat volgende week woensdag 29 juni de zesde editie van DelfSail van start. Deze duurt tot en met zondag 3 juli. Het is veruit het grootste publieksevenement in de provincie Groningen, waar 600.000 mensen worden verwacht, gedurende het gehele festival. Vanwege de drukte zijn er uiteenlopende verkeersmaatregelen genomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Delfzijl is in elk geval uitstekend bereikbaar met de trein en bus. De organisatie adviseert iedereen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Voor de mogelijkheden kunt u OV9292.nl raadplegen.
 

Arriva-treinen rijden op maximale lengte tijdens DelfSail en de halfuursdient rijdt langer door. De laatste trein vertrekt om 01.13 uur vanuit Delfzijl. Q-buzz rijdt met extra bussen.
 

Extra bussen voor DelfSail 

 

Voor bezoekers van DelfSail rijden van woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli extra bussen Delfzijl – Groningen en Delfzijl – Winschoten zodat alle activiteiten prima met het openbaar vervoer bereikbaar zijn.  

Lijn 140 Delfzijl – Appingedam – Ten Boer – Groningen rijdt in deze periode minimaal twee keer per uur. Op woensdag, donderdag en vrijdag vertrekt de laatste bus uit Delfzijl om 0:28 uur, op zaterdag om 1:28 uur en op zondag om 22:58 uur.  

 

Lijn 119 Delfzijl – Wagenborg – Winschoten rijdt in deze periode minimaal elk uur. Op woensdag, donderdag en vrijdag vertrekt de laatste bus uit Delfzijl om 0:06 uur, op zaterdag om 1:06 uur en op zondag om 22:58 uur.  

 

Reizen met de (extra) bus kan het makkelijkst met de OV-chipkaart op saldo. Ook is een kaartje te koop bij de chauffeur.

Vanaf 1 juli is het ook weer mogelijk te Zomerbroezz’n met de bus in Groningen en Drenthe. Twee volwassenen reizen dan een hele dag voor 10 euro een dag onbeperkt met alle bussen. Dit kaartje is te koop bij de chauffeur. Per volwassene reizen drie kinderen t/m 11 jaar gratis mee.  

Een volledig overzicht met vertrektijden van alle (extra) bussen is beschikbaar op qbuzz.nl/gd.  Meer informatie over DelfSail is beschikbaar op  www.delfsail.nl

 

 

Wilt u meer weten over de bereikbaarheid van DelfSail? KLIK DAN HIER