bereikbaarheid-verkeer

13 mrt 2018, 09:09

Deel zuidelijke ringweg dicht tijdens Hemelvaart

Deel zuidelijke ringweg dicht tijdens Hemelvaart

Tijdens Hemelvaart is een deel van de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg afgesloten voor al het verkeer. Ook het treinverkeer rond Groningen ligt dan gedeeltelijk plat. Volgens de aannemer, Combinatie Herepoort, zijn de werkzaamheden aan weg en spoor bewust tegelijk gepland om zo de overlast te beperken tot één periode.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De noordelijke rijbaan is dicht vanaf woensdagavond 9 mei 22.00 uur tot en met maandagochtend 14 mei 6.00 uur. Er worden dan werkzaamheden uitgevoerd op de zuidelijke ringweg ter hoogte van de kruising met het spoor bij de Esperantostraat.

De noordelijke rijbaan is in de richting van Drachten vanaf Euvelgunne tot aan de Hereweg afgesloten. De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft open, maar wel met twee versmalde rijstroken.

Volgens Combinatie Herepoort worden deze dagen op de noordelijke rijbaan de voegen in het wegdek vervangen. Dit is alleen nodig op de noordelijke rijbaan, omdat de zuidelijke rijbaan wordt afgebroken om de bouw van de verdiepte ligging mogelijk te maken. De noordelijke rijbaan doet nog een aantal jaren dienst als tijdelijke weg. Daarnaast gaat Combinatie Herepoort in deze periode damwanden plaatsen onder het spoor. Dat is nodig voor de bouw van de verdiepte ligging.

Dag en nacht werkzaamheden

De werkzaamheden gaan deze periode 24 uur per dag door. Voorafgaand aan dit weekend zijn er ook in de nacht voorbereidende werkzaamheden. Direct aanwonenden krijgen hierover vooraf informatie.

Tijdens het Hemelvaartweekend wordt ook de Helperzoomtunnel op zijn plek geschoven. Er rijden daarom geen treinen tussen Groningen-Hoogeveen, Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en andersom.

Hinder op weg en spoor

Reizigers van en naar Groningen moeten tijdens het Hemelvaartweekend rekening houden met hinder en extra reistijd. Voor de treinreizigers zetten Arriva en NS bussen in als alternatief voor de trein. De omleidingsroute voor het doorgaande verkeer gaat via de ring Groningen. Verkeer dat naar de binnenstad wil, wordt omgeleid via de ring naar de dichtstbijzijnde toegangsweg naar het centrum. Groningen Bereikbaar adviseert reizigers op de fiets naar het centrum te gaan of te parkeren op één van de P+R terreinen aan de rand van de stad en verder te reizen met de bus.