bereikbaarheid-verkeer

12 apr 2017, 13:01

Deel Stationsweg twee weken dicht

Deel Stationsweg twee weken dicht

De noordelijke baan van de Stationsweg, dat is de kant van het Verbindingskanaal, in Groningen is van zondag 16 tot en met zondag 30 april afgesloten voor alle verkeer. Er komen aan de Stationsweg tijdelijke bushaltes en om de reizigers veilig in- en uit te laten stappen, gaat één rijbaan dicht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om het stuk weg tussen de Herebrug en de Werkmanbrug. Ook het fietspad aan de kant van het kanaal is twee weken lang dicht.

Vanwege werkzaamheden bij station Assen rijden er van 16 tot en met 30 april geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen. De NS zet veel extra bussen in om reizigers te vervoeren. Omdat de gewone dienstregeling van de bussen ook doorgaat, is er op het busstation te weinig ruimte. Daarom komen er tijdelijke bushaltes aan de Stationsweg, ten oosten van de Werkmanbrug.

Er worden stewards ingezet om de reizigers de weg te wijzen. Om ervoor te zorgen dat ze de juiste looproute nemen en niet tussen de bussen door de weg oversteken, komt in het midden van de Stationsweg een verhoogde wegafscheiding.

Omleidingen
Verkeersregelaars regelen op de kruising Hereweg - Zuiderpark - Stationsweg het verkeer. Het autoverkeer van oost naar west wordt omgeleid via de N7 en het Emmaviaduct. De Stationsweg blijft wel open voor het autoverkeer van west naar oost. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs het spoor en het Stadsbalkon.

Er rijden geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen vanwege werkzaamheden bij station Assen. ProRail past er het spoor aan voor de extra pendeltrein Assen-Groningen, die vanaf september in de spits gaat rijden. Ook komt er een nieuwe perrontunnel, past ProRail perrons aan en worden een aantal wissels weggehaald, waarmee er minder kans is op storingen. Het spoor en de overige wissels worden vernieuwd.