bereikbaarheid-verkeer

07 mrt 2016, 09:09

Deel Oostelijke Ringweg komend weekend afgesloten voor verkeer

Deel Oostelijke Ringweg komend weekend afgesloten voor verkeer

De Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid en Kardinge is komend weekend afgesloten. Dit heeft te maken met het plaatsen van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Doorgaand verkeer moet omrijden via de Zuidelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk.

Het bestemmingsverkeer wordt dan omgeleid via een plaatselijke omleidingsroute. Sport- en Recreatiecentrum Kardinge blijft bereikbaar. Voor niet- bestemmingsverkeer is het dringend advies is om vooral de omleidingsroute via de Ring te rijden. Bij eerdere omleidingen bleek dat het verkeer binnendoor onherroepelijk vast loopt.

Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard. Divers groot materieel zal aanwezig zijn om het dek van het nieuwe viaduct - dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge in aanbouw is geweest - op haar plek in te rijden. Vrijdagavond wordt het dek al vanaf Kardinge klaar gezet op de Ringweg. Belangstellenden kunnen zaterdag de werkzaamheden het beste vanuit het parkeerterrein bij Kardinge/Alfa College bekijken.

Het is voor fietsers/voetgangers nog niet mogelijk om direct van het nieuwe fietsecoduct gebruik te maken. Eerst vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat vanaf begin april dit mogelijk is. Tot die tijd moeten de fietsers/voetgangers dan nog gebruik maken van de huidige omleidingsroutes.