bereikbaarheid-verkeer

12 jul 2016, 09:09

Deel noordelijke Ringweg komend weekend dicht

Deel noordelijke Ringweg komend weekend dicht

De Noordelijke Ringweg in Groningen - tussen de Westelijke Ringweg en de Bedumerweg - is komend weekend in beide richtingen volledig afgesloten. Dat geldt ook voor de op-en afritten bij de Noordelijke Ringweg. De afsluiting geldt van vrijdagavond 15 juli 19.00 uur tot maandagochtend 18 juli 6.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Oostelijke en Zuidelijke Ringweg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het weekend wordt de oude asfaltdeklaag verwijderd en een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Ook wordt dan onderhoud uitgevoerd aan de Plataanbrug op de Noordelijke Ring, de brug over het Reitdiep.

Vanwege de strakke planning gaan de werkzaamheden in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli voor een groot gedeelte door. Dit zorgt voor geluidshinder voor de omgeving. De omgeving is hiervan op de hoogte gesteld.

De zomerwerkzaamheden duren tot eind augustus. Dan worden onder andere een nieuwe (stille) asfaltdeklaag, nieuwe belijning en nieuwe bebording aangebracht en worden de geluidsschermen vervangen. Na het weekend gaat de aannemer verder met het gedeelte van de ringweg tussen de Bedumerweg en de Oostelijke Ringweg.