bereikbaarheid-verkeer

31 okt 2016, 11:11

Rijksuniversiteit Groningen is 'fietsvriendelijkste bedrijf' van Stad

Rijksuniversiteit Groningen is 'fietsvriendelijkste bedrijf' van Stad

De Rijsuniversiteit Groningen mag zich 'Het fietsvriendelijkste bedrijf in Groningen' noemen. De RUG werd namelijk winnaar van een bijzondere bedrijvenwedstrijd. Doel daarvan was om zoveel mogelijk medewerkers te stimuleren op de fiets naar het werk te komen. Vorige week was er een door Groningen Bereikbaar georganiseerde prijsuitreiking.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De universiteit is tot winnaar uitgeroepen van de LoveToRide bedrijvenchallenge in Groningen. Dit is een wedstrijd tussen bedrijven en organisaties om zoveel mogelijk medewerkers aan te sporen naar het werk te fietsen.

 

Europese certificering


Sander Dijkstra van de Rijksuniversiteit kreeg donderdag de prijs overhandigd van de Fietsersbond: een Europese certificering voor fietsvriendelijk bedrijf. Groningen Bereikbaar organiseerde hiervoor een feestelijke afsluiting van de bedrijvenwedstrijd voor alle Groningse deelnemers in Café de Sleutel. De borrel markeerde tevens de start van het Bikkelseizoen van de fietscampagne rij2op5 voor de fietsers die blijven fietsen in de winter.

 

Lovetoride


In september streden 12 Groninger bedrijven, tijdens de LoveToRide bedrijvenchallenge, om de titel 'het fietsvriendelijkste bedrijf in Groningen'. LoveToRide - Slim dat je Fietst! is een Europese fietscampagne om iedereen in Nederland aan te moedigen te genieten van een fietstocht met name degenen die al een tijd niet meer op de fiets hebben gezeten. De campagne is al een hit in Italië en Engeland. Duizenden mensen stimuleren elkaar om op een leuke en competitieve manier naar het werk te fietsen. Op deze manier blijven medewerkers vitaal en gezond.

 

Groningse deelnemers


Deelnemende organisaties in Groningen zijn de Rijksuniversiteit Groningen, Seatrade, UMCG, Hanzehogeschool, Gomarus College, IKEA, Regio Groningen-Assen, Atos en het Dialysecentrum Groningen. Groningen Bereikbaar ondersteunt LoveToRide - Slim dat je Fietst! om het anders reizen te stimuleren. Als meer forensen op de fiets of e-bike naar hun werk gaan, rijden er in de spits minder auto's op de weg. Dat leidt tot een betere bereikbaarheid van Groningen tijdens grote projecten aan wegen en spoor, zoals de ombouw van de zuidelijke ringweg.