bereikbaarheid-verkeer

01 mrt 2017, 10:10

Combinatie Herepoort tevreden over inloopbijeenkomsten

Combinatie Herepoort tevreden over inloopbijeenkomsten

Combinatie Herepoort is tevreden over de vier inloopbijeenkomsten die ze afgelopen weken heeft gehouden in de wijken bij de zuidelijke ringweg. In totaal zo’n 450 mensen hebben zich laten informeren over de tijdelijke wegen die voor de werkzaamheden worden aangelegd, zo meldt de website www.aanpakringzuid.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“We hebben veel mensen persoonlijk te woord gestaan”, zegt omgevingsmanager Bert Kramer op de website. “Dat heeft als voordeel dat we heel precies kunnen vertellen wat de ombouw voor hen betekent. En de wijkbewoners hebben ons kunnen vertellen waarover ze zich zorgen maken en waar we beslist rekening mee moeten houden. Het is onze bedoeling vaker 'in de wijken' inloopbijeenkomsten te houden.”

De bijeenkomsten waren voor de wijken De Wijert (in de Innovatiewerkplaats aan de Van Schendelstraat), de Rivierenbuurt (in MFC De Stroming), Corpus den Hoorn/Grnobuurt (in het kantoor van Combinatie Herepoort aan de Laan Corpus den Hoorn) en het toekomstige Zuiderplantsoen (in buurtcentrum Poortershoes aan de Oosterweg). De bezoekers konden informatie vinden op panelen en bouwtekeningen. Medewerkers van Combinatie Herepoort en Aanpak Ring Zuid waren aanwezig om vragen te beantwoorden en de reacties te horen.

Niet alle vragen konden direct worden beantwoord. Deze vragen zijn genoteerd. De vragenstellers krijgen schriftelijk een antwoord.

Voor de aanleg van de tijdelijke wegen is een vergunning nodig. Men kan nog tot 22 maart 2017 een zienswijze indienen op het ontwerpbesluit hiervoor.