bereikbaarheid-verkeer

17 sep 2017, 09:09

Brugstraat en A-straat vieren vertrek bussen

Brugstraat en A-straat vieren vertrek bussen

De Brugstraat en A-straat in hartje Groningen hebben zaterdag het feit gevierd dat er voortaan geen bussen en auto’s meer door deze binnenstad-straten mogen rijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om dat te vieren organiseerden ze een braderie en festiviteiten. Ook vandaag, zondag, is er een braderie en begon de dag met een ontbijt midden op straat. (Foto: Twitter, @Jeroen_Engels).

 

Beide straten zijn sinds begin deze maand officieel busvrij. Dat is gebeurd als onderdeel van het beleid van de gemeente Groningen, vastgelegd in de nieuwe Binnenstadvisie. Door het weren van bussen uit de A-straat en de Brugstraat is het aantal vervoersbewegingen al afgenomen en is het gebied ruimer en veiliger geworden voor ander verkeer.

 

Zondag is de straat ook de hele dag afgesloten. Eerst was er om 10:00 uur een ontbijt georganiseerd voor de ondernemers én bewoners van de Brugstraat. Aan beide kanten van de straat werden ontbijtjes-to-go uitgedeeld voor de voorbijgangers.

 

Volgens wethouder Paul de Rook (D66) van verkeer is het busvrij maken van de straten een succes. ’De buurtbewoners en ondernemer hebben hun straat terug!’, zo meldde hij via Twitter.