bereikbaarheid-verkeer

02 mei 2018, 10:10

Brief aan bewoners: "Werkzaamheden zuidelijke ringweg beginnen"

Brief aan bewoners: "Werkzaamheden zuidelijke ringweg beginnen"

 “We gaan beginnen, houd rekening met hinder.” Dat schrijven Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort dinsdag in een brief die op circa 30.000 adressen in de stad is bezorgd.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de brief staat dat omwonenden de komende jaren hinder gaan ondervinden van de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Zo komen er op diverse plekken tijdelijke wegen, bijvoorbeeld op de ringweg tussen het Julianaplein en de Europaweg. In beide richtingen zijn daar dan voor langere tijd twee smallere rijstroken beschikbaar. Vooral in de ochtend- en avondspits kan dit tot vertraging leiden.

Omwonenden kunnen overlast ondervinden van de werkzaamheden, zoals geluidshinder. Soms is het nodig in de avond en de nacht te werken, in verband met de veiligheid van de wegwerkers en van de weggebruikers. Nachtelijke werkzaamheden kunnen soms tot in de verre omtrek te horen zijn. Direct omwonenden krijgen van tevoren een brief als er werkzaamheden in de buurt zijn waarvan  hinder wordt verwacht.

In de brief staat ook uitgelegd waarom de ombouw van de zuidelijke ringweg nodig is. Verder bevat de brief een overzicht met waar men informatie kan vinden over het project en waar men terecht kan met vragen en klachten.