bereikbaarheid-verkeer

20 feb 2017, 10:10

Bouwers van nieuwe zuidelijke ringweg hebben groter kantoor nodig

Bouwers van nieuwe zuidelijke ringweg hebben groter kantoor nodig

De aannemerscombinatie Herepoort, die de nieuwe zuidelijke ringweg gaat bouwen, barst uit z’n voegen. Het kantoor zit namelijk vol en de combinatie overweegt volgens omgevingsmanager Bert Kramer om een extra vleugel te huren, zo meldt het Dagblad van het Noorden maandag. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Herepoort deelt nu een kantoorgebouw met de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid aan de Laan Corpus den Hoorn. Inmiddels zijn er in het pand zo’n 200 werknemers aan de slag, waaronder directieleden, zo’n honderd ontwerpers, planners, uitvoerders, projectleiders en andere (financiële) werknemers.

De werknemers zijn nu vooral nog bezig met de uitwerken van de plannen voor de nieuwe weg. Na de zomer beginnen de eerste echte grote werkzaamheden. Er is dan plek nodig voor uitvoerders, die regelmatig aanschuiven bij de ontwerpers.

Ook is er ruimte nodig voor een speciale afdeling die kijkt of de plannen kloppen met de afspraken die zijn gemaakt met het rijk en de gemeente en provincie Groningen. Ook zijn er speciale werknemers die zich bezighouden met het aanvragen van vergunningen.

Herepoort bestaat uit vier regionale en twee Duitse bouwbedrijven.