bereikbaarheid-verkeer

13 sep 2018, 15:03

Bouw zuidelijke ringweg blijft gewoon doorgaan

Bouw zuidelijke ringweg blijft gewoon doorgaan

De werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg gaan gewoon door. Projectorganisatie Aanpak Ring Zuid meldt donderdagmiddag dat er helemaal geen sprake van is dat de aannemer de werkzaamheden heeft gestaakt. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Herepoort is niet vertrokken

Het Dagblad van het Noorden suggereerde donderdag dat de bouw helemaal stil ligt en dat aannemerscombinatie Herepoort was vertrokken. Daarbij zouden ze onder andere een half afgebouwd viaduct hebben afgelaten. Volgens de krant zijn op veel plekken bouwplaatsen afgesloten, bouwketen weggehaald en zijn er geen mensen en machines meer te zien. 

Aanpak Ring Zuid meldt nu dat het nieuws op de site van het Dagblad onjuist is. Het projectbureau blijft samen met aannemerscombinatie Herepoort werken aan de bouw van de zuidelijke ringweg, zo valt te lezen. 

 

Werkzaamheden bij Vrijheidsplein en Europaplein

Op dit moment worden op een aantal plekken werkzaamheden uitgevoerd, onder andere aan het viaduct bij het Vrijheidsplein en bij de skivijver bij het Europaplein. Ook wordt er hard gewerkt aan een planning voor de volgende grootschalige werkzaamheden. 

Gedeputeerde Fleur Gräper, die de stuurgroep leidt, liet eerder deze week al weten dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van het megaproject en dat ze alle vertrouwen heeft in de aannemer. Deze zomer werd al bekend dat de bouw van de nieuwe Ring Zuid drie jaar vertraging oploopt.