bereikbaarheid-verkeer

10 jan 2018, 09:09

Bomen Verlengde Meeuwerderweg woensdag gekapt

Bomen Verlengde Meeuwerderweg woensdag gekapt

Er wordt woensdag begonnen met de kap van de bomen op het talud voor appartementencomplex De Frontier aan de Verlengde Meeuwerderweg. De werkzaamheden duren twee à drie dagen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen weken zijn op meerdere plekken rondom de zuidelijke ringweg bomen gekapt. Dat is nodig voor de aanleg van de nieuwe ring, zo meldt Aanpak Ring Zuid.

Maandag is begonnen met de kap van de bomen aan de Esperantostraat. Het weekend van 20 en 21 januari wordt de Europaweg, parallel aan TKP en Ordina,  afgesloten voor het verplanten van bomen. Het gaat hier om de bomen onderaan op het talud.

Waarom is het kappen nodig?

De zuidelijke ringweg ligt nu verhoogd, op een dijklichaam. Op de hellingen (taluds) staan heel veel bomen en houtopstanden. In de nieuwe situatie gaat de hoogte van de ringweg wijzigen, bijvoorbeeld door de verdiepte ligging. Dat betekent dat de meeste taluds moeten verdwijnen, inclusief de bomen en houtopstanden. Het streven is om zo veel mogelijk van deze bomen alsnog te behouden. Maar in veel gevallen is dat niet mogelijk. Het verwijderen van de bomen is dus onvermijdelijk. Voor elke boom die verdwijnt, komt ten minste één nieuwe terug.