bereikbaarheid-verkeer

09 nov 2018, 09:09

Binnenkort weer 70 km/uur op hele zuidelijke ringweg

Binnenkort weer 70 km/uur op hele zuidelijke ringweg

Automobilisten mogen vanaf 18 november, volgende week zondag, weer 70 km/uur rijden op de zuidelijke ringweg van Groningen vanaf knooppunt Euvelgunne naar het Julianaplein. Nu is de maximumsnelheid hier nog beperkt tot 50 km/uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de noordbaan van de zuidelijke ringweg is een tijdelijke weg aangelegd vanaf het Europaplein tot aan het Julianaplein. Doordat het nieuwe asfalt nog niet stroef genoeg was, was hier de remweg langer dan normaal. Daarom was er voor dit deel van de ringweg een snelheidsbeperking ingesteld. Proeven hebben aangetoond dat het asfalt inmiddels voldoende stroef is om de snelheid te verhogen.

Noordbaan twee nachten dicht

Voordat de snelheid kan worden verhoogd, moeten de snelheidsborden worden vervangen. Ook worden voegen hersteld. In verband met deze werkzaamheden is de noordbaan van de ringweg (van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein) dicht in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op maandag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur). Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. In de andere richting (vanaf Julianaplein richting Euvelgunne) blijft de weg gewoon open.

Asfalteren

Van 12 november tot en met 25 november gaat Combinatie Herepoort in de nacht delen van de A7, de N7 en de A28 opnieuw asfalteren. De werktijden zijn van 19.00 uur tot 06.00 uur. De aannemer probeert de geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken door geluidswerende maatregelen te treffen, maar hinder is helaas onvermijdelijk.