bereikbaarheid-verkeer

27 jan 2016, 10:10

Bezwaar tegen breed fietspad tussen Groningen en Ten Boer

Bezwaar tegen breed fietspad tussen Groningen en Ten Boer

De werkgroep Stadsweg zo? Zo! Heeft beroep aangetekend tegen de plannen om een breed fietspad aan te leggen op de Stadsweg tussen Groningen en Ten Boer. Nu nog ligt er een smalle fietsstrook met daarnaast een oud kleipad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de werkgroep gaat het om vernietiging van belangrijk cultureel erfgoed, zo meldt het Dagblad van het Noorden woensdag. Als het fietspad wordt aangelegd betekent dat bovendien het einde van het plan om te investeren in de historische en culturele waarde van de omgeving, aldus de werkgroep.

De provincie heeft eerder besloten dat het fietspad de status Fietsroute Plus krijgt. Dit betekent dat het pad 3,5 meter breed wordt. Aan weerszijden komen dan kunstig grastegels te liggen zodat ook landbouwverkeer van de route gebruik kan maken. De werkgroep zou liever zien dat het fietspad maar ietsjes verbreed wordt. Want, zo zeggen ze, het huidige pad wordt omzoomd door weelderig groen met bijzondere flora en fauna.

Een Fietsroute Plus zou de doodsteek zijn voor de natuur in de directe omgeving van het pad, vindt de werkgroep. De groep heeft de gemeente Ten Boer verzocht de benodigde vergunningen niet af te geven.