Bereikbaarheid & Verkeer

Avond- en nachtafsluitingen op A7 en Ring Oost deze week

Deze week zijn er verschillende avond- en nachtafsluitingen op de ringweg van Groningen. Van maandagavond 22 januari tot woensdagnacht 24 januari is de A7 in beide richtingen ’s avonds en ’s nachts dicht tussen Groningen en Hoogkerk. Daarnaast is de Driebondsbrug op de oostelijke ringweg (N46) vanaf 23 januari vier avonden en nachten afgesloten, meldt Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

A7 drie nachten afgesloten

De A7 is drie nachten in beide richtingen afgesloten: maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 januari van 22.00 uur tot 06.00 uur. De weg is dicht van Westpoort tot de afrit Groningen-West (36). De andere kant op is de weg dicht van Laan Corpus den Hoorn tot aan Hoogkerk. Verkeer wordt omgeleid via het Hoendiep.

A7 Hoogkerk-Groningen 's nachts dicht

Driebondsbrug

De Driebondsbrug is onderdeel van de oostelijke ringweg (N46) van Groningen en ligt over het Eemskanaal. De nieuwe software waarmee de brug bediend wordt, moet getest worden. De brug is daarom vier nachten dicht: dinsdag 23, woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 januari tussen 19.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends. De afsluiting geldt voor verkeer op Ring Oost in beide richtingen.

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid. Kom je vanaf Ring Oost en wil je naar Assen/Drachten of Hoogezand, dan rijd je om via afrit 2 Delfzijl. Via de Rijksweg, Damsterdiep en de Europaweg vervolg je de route. Kom je vanaf de zuidelijke ringweg (N7) of vanaf de A7 vanuit Hoogezand, dan wordt je omgeleid via afrit 1 Meerstad en rijd je om via de Driebondsweg, de Borgbrug en de Rijksweg (N360). Op onderstaande kaart zie je de afsluiting en de omleidingsroutes.

Driebondsbrug 's avonds en 's nachts dicht