bereikbaarheid-verkeer

04 sep 2015, 11:11

Asfalteringswerkzaamheden afrit ringweg naar Noorderhoogebrug

Asfalteringswerkzaamheden afrit ringweg naar Noorderhoogebrug

Het gaat snel met de asfaltering van een afrit van de Noordelijke ringweg naar Noorderhoogebrug. Het asfalt ligt er inmiddels (zie foto), en vandaag wordt de belijning aangebracht. Volgens een woordvoerder is de klus dit weekend klaar, en kan het verkeer er vanaf maandagmorgen weer gebruik van maken

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds maandag 17 augustus en tot komende maandag 7 september 06.00 uur is de afrit naar Winsum (N361) en Noorderhoogebrug/Witte Lam vanaf de Noordelijke Ringweg (naast de Noordzeebrug) afgesloten voor het verkeer.


De afsluiting is noodzakelijk in verband met de  reconstructie van deze afrit als onderdeel van de totale aanpak van de Noordzeebrug. 


 
Omleidingsroute


Verkeer met bestemming Winsum en Noorderhoogebrug/Witte Lam dient dan om te rijden via de Oostelijke Ringweg en daar gebruik te maken van de afslag Beijum-Noord richting Groningerweg. Voor fietsers en voetgangers blijft de situatie ongewijzigd. De afrit was al vanwege de werkzaamheden aan de Noordzeebrug afgesloten voor fietsers en voetgangers. 
 
Nieuwe situatie


De afrit blijft nagenoeg op dezelfde plek liggen en het fietspad wordt ruim 3,5 meter breed. Als de totale werkzaamheden aan de nieuwe Noordzeebrug eind van dit jaar klaar zijn, kunnen de fietsers en voetgangers alleen aan de “Hunze-zijde”de brug oversteken. Het voetpad komt direct naast het fietspad te liggen. Aan de andere zijde van de nieuwe Noordzeebrug is geen fiets/voetgangerspad voorzien. Er komen tussen het asfalt van de afrit en het nieuw aan te leggen fietspad beton goten en een berm van gras die het regenwater verzamelt en afvoert.