bereikbaarheid-verkeer

08 okt 2015, 11:11

Archeologisch onderzoek in parkeerstrook aan Maaslaan

Archeologisch onderzoek in parkeerstrook aan Maaslaan

Aan de Maaslaan in Groningen is deze week een archeologisch onderzoek gestart. Het betreft een onderzoek voorafgaand aan de werkzaamheden voor de aanpak van de zuidelijke ringweg, zo meldt de website over de aanpak van de zuidelijke ringweg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze week, tot en met vrijdag, zijn twee proefsleuven gegraven in de parkeerstrook aan de zuidkant van de Maaslaan. In deze week kunnen delen van de parkeerstrook niet gebruikt worden voor parkeren.

De proefsleuven moeten duidelijk maken of er op deze plek archeologische resten zijn. Dit onderzoek is een vervolg op het archeologische booronderzoek dat hier enige tijd geleden is uitgevoerd.

 De werkzaamheden zijn nodig omdat een deel van de bestaande rioleringen in de omgeving van de zuidelijke ringweg moet worden verplaatst om de ombouw ervan mogelijk te maken. De gemeente Groningen zoekt samen met projectorganisatie Aanpak Ring Zuid uit hoe dat het beste kan en op welk moment.

Parkeren


Vanwege de werkzaamheden zijn sommige parkeervakken tijdelijk niet beschikbaar voor het parkeren van auto’s.. Het deel tussen de Amstelstraat en de Scheldestraat is niet beschikbaar vanaf donderdagmorgen 8 oktober tot en met vrijdagmiddag 9 oktober. De gemeente Groningen heeft de omwonenden een brief gestuurd en borden geplaatst waarin dit wordt aangekondigd.