bereikbaarheid-verkeer

31 jul 2017, 10:10

Afrit Oosterpoort vanaf vanavond definitief afgesloten

Afrit Oosterpoort vanaf vanavond  definitief afgesloten

Vandaag kan iedereen er nog één keer gebruik van maken, maar vanaf vanavond is het voorbij: de afrit van de zuidelijke ringweg bij de Oosterpoort gaat vanavond definitief dicht. Dat meldt de website die is gewijd aan de aanpak van de zuidelijke ringweg, aanpak ring zuid. (www.aanpakringzuid.nl). Eerder al, vorige maand, werd de toerit afgesloten. Het verkeer kan voortaan gebruikmaken van de afrit bij de Europaweg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het afsluiten van de af- en toerit is nodig voor de werkzaamheden die de komende maanden in de omgeving worden uitgevoerd. Van 6 tot 14 augustus wordt gewerkt bij de spoorovergang bij de Esperantostraat. Het treinverkeer tussen Groningen en Assen, Winschoten en Veendam wordt dan stilgelegd. Voor en tijdens de treinvrije periode worden ook werkzaamheden verricht aan de bestaande geluidschermen langs de toe- en afrit. Deze worden voor een deel verwijderd. In het najaar beginnen de voorbereidingen van de aanleg van de tijdelijke weg op de noordbaan van de ringweg.

Het gaat om de afrit Oosterpoort (37a) voor het verkeer vanaf het Julianaplein. Het verkeer dat gebruik maakte van deze afrit kan voortaan het beste doorrijden naar de afrit Europaweg. Via de Europaweg en de Griffeweg zijn de Oosterpoortwijk en Europapark-noord te bereiken. Wie naar woonwijk De Linie gaat of naar de bedrijven op het Europapark, kan via de Europaweg en de Boumaboulevard.

 

Eindsituatie


De toe- en afrit bij de Oosterpoortbuurt komen vanwege de verdiepte ligging en het Zuiderplantsoen ook in de eindsituatie niet terug. De Oosterpoortbuurt blijft dan per auto bereikbaar via de Griffeweg aan de noordkant en de Verlengde Lodewijkstraat aan de zuidzijde.