bereikbaarheid-verkeer

18 apr 2018, 08:08

Aanleg tijdelijke weg op noordbaan begonnen

Aanleg tijdelijke weg op noordbaan begonnen

Combinatie Herepoort is begonnen met de aanleg van de tijdelijke weg tussen het Julianaplein en het Europaplein. De werkzaamheden gaan ongeveer tot half juli duren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dankzij de tijdelijke weg kan het verkeer blijven rijden tijdens de bouw van het verdiepte weggedeelte tussen het Julianaplein en het Europaplein. De tijdelijke weg komt op de noordbaan van de zuidelijke ringweg, met een uitbouw naar het talud. Waar geen talud is, wordt de weg verbreed met een tijdelijk viaduct.

Op de tijdelijke weg komen in beide richtingen twee versmalde rijstroken. Zodra het verkeer hier rijdt, kan de zuidelijke rijbaan van de ringweg worden afgebroken. Hier wordt het verdiepte weggedeelte gebouwd.

Aanleg tijdelijke weg

Combinatie Herepoort is al bezig met het bouwen van drie tijdelijke viaducten tegen de ringweg aan. Deze komen over de Hereweg, over het spoor (Esperantokruising) en over het Oude Winschoterdiep.

Hinder

De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. Tijdens de bouw van de tijdelijke weg rijdt er meer bouwverkeer in de omgeving van de ringweg. Vanwege de veiligheid worden verkeersregelaars ingezet.

Omleidingsroutes

Tijdens het aanleggen van de tijdelijke weg zijn er verschillende omleidingsroutes. Deze worden vooraf aan de werkzaamheden op de gele borden langs de weg aangeven.