Bereikbaarheid & Verkeer

A28 tussen Julianaplein en Groningen-Zuid ’s nachts dicht voor nieuwe borden

De A28 tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid is deze en komende week een aantal nachten gedeeltelijk dicht omdat er nieuwe verkeersborden worden geplaatst. In totaal is de A28 vier nachten dicht voor verkeer richting de stad en ook vier nachten voor verkeer de stad uit.


Leestijd: 1 minuut

De nieuwe borden komen aan de portalen die onlangs zijn geplaatst. Bij de werkzaamheden worden kranen en hoogwerkers ingezet en apparatuur om de borden te bevestigen. Er wordt meteen ook onderhoud aan het groen gepleegd. Omwonenden kunnen geluidsoverlast van de werkzaamheden ervaren.

A28 richting Julianaplein

Begin deze week is de A28 ’s nachts dicht vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein. Dat betekent dat het verkeer vanuit Haren/Assen ook niet richting het Vrijheidsplein kan. De afsluiting geldt van maandag op dinsdag, van dinsdag op woensdag en van woensdag op donderdag. Ook volgende week maandag op dinsdag (15 op 16 juli) is dit stuk A28 dicht. De afsluiting geldt van 22.00 uur tot 06.00 uur.

A28 richting Groningen-Zuid

Donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht is de A28 dicht vanaf het Julianaplein tot aan Groningen-Zuid. Dat geldt ook voor volgende week dinsdagnacht. In deze vier nachten is ook een deel van Ring Zuid, vanaf Groningen-West tot aan het Julianaplein, afgesloten.