bereikbaarheid-verkeer

19 jan 2017, 17:05

150 proefsleuven moeten Combinatie Herepoort inzicht geven in positie aanwezige kabels en leidingen

150 proefsleuven moeten Combinatie Herepoort inzicht geven in positie aanwezige kabels en leidingen

Vanaf maandag 23 januari start Combinatie Herepoort met het graven van 150 proefsleuven nabij de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden gaan zes weken duren en moeten inzicht geven in de exacte positie van de aanwezige kabels en leidingen in het gebied. De werkzaamheden moeten begin maart afgerond zijn, zo meldt de website met alle informatie over de aanpak van de zuidelijke ringweg, aanpakringzuid.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij een proefsleuf wordt de weg, het fietspad en/of de stoep open gemaakt om te bekijken wat er aan kabels en leidingen in de grond ligt. Er worden geen nieuwe kabels of leidingen gelegd. De sleuf wordt vaak dwars op de weg gegraven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kleine graafmachine. De kabels en leidingen die zichtbaar worden, worden vergeleken met de informatie die bekend is op tekeningen. Daarna wordt de sleuf weer dicht gemaakt. Het graven van proefsleuven is een verplicht onderdeel in de voorbereiding van bouwwerkzaamheden.

 

Planning


De planning is dat Combinatie Herepoort gedurende zes weken zo’n vijf proefsleuven per dag graaft. Of dit lukt, is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het vriest, mag er niet gegraven worden. De werkzaamheden zijn in een strook rondom de zuidelijke ringweg, van Corpus den Hoorn tot aan Driebond. Waar op een bepaalde dag wordt gewerkt, is te zien op de werkzaamhedenkaart op de website.

Meer informatie en achtergrond: klik hier