Wonen

Wat doet die mysterieuze tent daar op de Grote Markt ?

Op de Grote Markt, aan de noordzijde ter hoogte van ABN AMRObank, staat sinds kort een enorme tent. Nog niet zo lang geleden stond hier een poffertjeskraam. Maar waarom staat er nu plotseling een nieuwe tent?


Leestijd: 1 minuut

De nieuwe tent heeft te maken met de aanleg van een waterpartij. De waterpartij zou wel eens een stuk groter kunnen zijn dan menigeen zich realiseert. Want velen denken dat er op de Grote Markt een soort klein fonteintje komt.

En er komen inderdaad ook wel fonteintjes, maar die maken wel onderdeel uit van een behoorlijk grote waterpartij. Er komt een groot bassin, misschien vergelijkbaar met het ondiepe pierenbad in de Papiermolen, waar kinderen lekker kunnen spatteren en wandelen.

Deze waterspeelplaats met fonteintjes moet op warme dagen voor verkoeling zorgen, voor jong en oud. Het mega pierenbad maakt deel uit van een grote opknapbeurt van de Grote Markt die al heeft geleid tot de plaatsing van bomen en de terugkeer van de windroos/ster.

Eb en vloed

Origineel is dat in de waterpartij het effect van eb en vloed zichtbaar wordt gemaakt, door het vullen en leeg laten lopen van waterpoelen. Ook komen er hoogteverschillen in de waterpartij.

En er komen spuitertjes met interactieve knoppen, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel water eruit komt. Het water in de waterpartij komt uit de grond en is gezuiverd.

De werkzaamheden moeten volgens planning komende maand, december 2023, gereed zijn.