wonen

05 sep 2019, 09:09

Brandweer geeft advies in IKEA Groningen

Brandweer geeft advies in IKEA Groningen

Brandweer Groningen opent komende maandag een 3 minute pop-up store in IKEA Groningen. De 3 minuten staan voor de tijd die je gemiddeld hebt om een huis te verlaten als er brand uitbreekt. Bezoekers kunnen tot en met 15 september in de pop-up store terecht voor advies over brandgevaarlijke situaties in huis.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de ruimte zijn een slaapkamer, een keuken en een woonkamer nagebouwd waar brand kan ontstaan. Hiermee willen Brandweer Groningen en IKEA de bezoekers informeren over brandrisico’s en eenvoudig te nemen maatregelen om de brandveiligheid in huis te vergroten.

De pop-up store

De pop-up store van Brandweer Groningen komt in de pas verbouwde IKEA winkel aan de Sontweg in Groningen. Bezoekers kunnen er gedurende de openingstijden van IKEA gratis in gesprek met adviseurs van Brandweer Groningen, Drenthe en Fryslân. Stefan Kroes, store manager bij IKEA Groningen: “IKEA onderschrijft volledig de inspanningen van Brandweer en Veiligheidsregio Groningen op dit gebied. Een veilige woonruimte behoort immers geheel bij onze visie op een beter dagelijks leven thuis. Productveiligheid in het algemeen en brandveiligheid in het bijzonder hebben altijd de hoogste prioriteit bij IKEA. Bij IKEA werken we daarom zoveel mogelijk samen met onafhankelijke veiligheidsexperts.”