Cultuur & Uitgaan

Zummerbühne zoekt muzikanten voor De Grote Vloed

Voor de nieuwe muziektheatervoorstelling De Grote Vloed is Zummerbühne op zoek naar muzikanten voor het amateurorkest, dat het professionele orkest tijdens de voorstelling versterkt. Muzikanten die een blaas- of strijkinstrument bespelen kunnen zich aanmelden voor een auditie.


Leestijd: 1 minuut

De Grote Vloed is de derde muziektheatervoorstelling van Zummerbühne. De muziektheatergroep produceert muziektheater door, voor en over Groningers, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. De eerste twee voorstellingen (Hollands Hoop in 2022 en Ripperda in 2023) waren een groot succes en beide volledig uitverkocht.

Tijdens de voorstelling zal een 26-koppig professioneel orkest de muziek spelen. Het amateurorkest zal ter versterking met het professionele orkest meespelen. Bovendien krijgt het dit jaar een grotere rol. “Bij Ripperda waren de muzikanten onzichtbaar voor het publiek. Dit jaar krijgen ze een eigen plekje in het decor en zijn ze de hele voorstelling zichtbaar,” vertelt Douma, die ook artistiek leider bij Zummerbühne is.

Aanmelden audities

Muzikanten die een blaas- of strijkinstrument bespelen kunnen zich tot 30 maart aanmelden voor de audities op de website van Zummerbühne. Naast muzikanten zoekt de muziektheatergroep ook nog vrijwilligers.

De voorstelling is deze zomer van van 14 augustus tot en met 8 september 2024 te zien in Oosterwijtwerd. De regie is dit jaar in handen van Liesbeth Coltof.