Cultuur & Uitgaan

Zummerbühne zoekt amateurspelers voor voorstelling De Grote Vloed

Voor de nieuwe muziektheatervoorstelling De Grote Vloed is Zummerbühne op zoek naar enthousiaste amateurspelers. De amateurspelers spelen deze zomer samen met de professionele cast in regie van Liesbeth Coltof.


Leestijd: 1 minuut

De Grote Vloed speelt van 14 augustus tot en met 8 september 2024 in Oosterwijtwerd, en is de derde voorstelling van de Groningse muziektheatergroep Zummerbühne. Ieder jaar wordt de voorstelling door, voor en over ‘onze mensen’ gespeeld, ‘waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners.’

In de vorige voorstellingen – Hollands Hoop en Ripperda – waren er naast de professionele acteurs alleen rollen voor figuranten. Dit jaar krijgen amateurspelers grotere rollen, met tekst.

Aanmelden audities

Amateurspelers vanaf 16 jaar kunnen zich aanmelden voor de audities tot 27 februari via het aanmeldformulier op zummerbuhne.nl. De audities vinden plaats op zondag 10 maart.

Voorwaarde voor auditanten om zich aan te kunnen melden is dat ze bij minimaal 75 procent van de repetities, de helft van de voorstellingen en bij de helft van de montageperiode (31 juli tot 13 augustus) aanwezig kunnen zijn. De repetitiedata staan op de website van Zummerbühne bij de aanmeldpagina.

Zummerbühne zoekt naast amateurspelers ook muzikanten, koorleden en vrijwilligers. Aanmelden voor de kooraudities kan nog tot 15 februari via zummerbuhne.nl/doe-mee.