uitgaan

11 aug 2017, 09:09

ZomerJazzFietsTour in de kerken van Leegkerk en Klein Wetsinge

Op zaterdag 26 augustus is het weer tijd voor de ZomerJazzFietsTour. Bezoekers kunnen die dag genieten van allerlei jazzconcerten concerten op tal van bijzondere locaties. Zo zijn er dit jaar onder meer concerten in de kerk van Leegkerk en de kerk van Klein Wetsinge.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ZomerJazzFietsTour is een combinatie van een fietstocht door het prachtige Groningse Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. De zes fietsroutes gaan dwars door het gevarieerde programma vol actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland. In de kerk van Leegkerk is om 12.30 uur een concert van  het Ava Trio van Giuseppe Doronzo. In de kerk van Klein Wetsinge is om 16.00 uur en om 17.15 uur een concert van het Wilbert de Joode Core Trio.


Giuseppe Doronzo
Baritonsaxofonist Giuseppe Doronzo speelde eerst met de talentvolle Michael Moore Pool, later met het experimentele kwartet Falga. Nu komt hij met zijn Ava trio, waarin hij met de sterke bassist Esat Ekincioglu (Kuhn Fu) en percussionist Pino Basile aanstekelijke mediterrane ritmes tot leven brengt. Melancholische klanken vormen een vruchtbare bodem voor een behendig improvisator als Giuseppe Doronzo. Italiaan Pino Basile neemt een paar typische instrumenten mee, waaronder de cupa cupe, de Italiaanse versie van de foekepot.


Wilbert de Joode
De Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is vorig jaar toegekend aan Wilbert de Joode. Deze contrabassist en componist staat bekend als een van de grote specialisten op het gebied van de collectieve improvisatie en 'instant composing', het ter plekke creëren van muziek die nooit eerder heeft geklonken. Als autodidact op zijn instrument valt hij op door zijn eigenzinnigheid en zijn enorme muzikale vocabulaire. Hij heeft een herkenbaar eigen geluid ontwikkeld op de contrabas.


Wilbert de Joode Core Trio
Het Wilbert de Joode Core Trio is een van de groepen waar Wilbert de Joode op zijn Boy Edgar Prijs-tournee mee op reis is. De Joode heeft twee jonge musici uitgezocht: pianiste Marta Warelis en drummer Onno Govaert.


Voor het volledige programma en voor informatie over de kaartverkoop, kijk op www.zjft.nl