uitgaan

17 mei 2019, 10:10

Zilveren Camera te zien in Synagoge Groningen Groningen

Zilveren Camera te zien in Synagoge Groningen Groningen

Persfoto’s die een blijvende indruk op je achterlaten zie je niet elke dag. Maar tijdens de tentoonstelling van 'De Zilveren Camera' kan iedereen de meest spraakmakende Nederlandse persfoto’s van 2018 bezichtigen. De winnende foto’s van deze fotografiewedstrijd zijn vanaf 10 mei tot en met 2 juni te zien in de Synagoge in Groningen. De tentoonstelling wordt gepresenteerd door ‘NonFiction Photo’ (NFP). Ruim tweehonderd stuks zullen de opgezette fotopanelen sieren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"Met de tentoonstelling willen we kwalitatief hoogwaardige fotografie delen met een breed publiek", aldus directrice NFP Andrea Hooymans. Persfotografie uit zich in alle vormen, van nationaal nieuws tot fotografie met betrekking tot internationale affaires. Zo viel Remko de Waal dit jaar in de prijzen met zijn opmerkelijke foto van de voeten van Maarten van der Weijden kort nadat de zwemmer zijn Elfstedenzwemtocht afbrak. 

Behalve foto’s van de Zilveren Camera, kunnen bezoekers ook de winnende foto’s van de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie, de Publieksprijs, de Prijs voor Storytelling en de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar komen bekijken. Daarnaast zullen lokale fotografen en scholieren met een passie voor fotografie de Groningse gaswinning aan de kaak stellen met hun eigen foto’s. Daarnaast stimuleert NonFiction Photo bezoekers om in gesprek te gaan met fotografen over hun werk via het het Academy Programma. Evenementen, rondleidingen en lezingen bieden verdiende informatie over de verhalen achter de foto’s. 

Bezoekersinfo
De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10 mei tot 2 juni. Reguliere tickets voor de expo kosten € 8,00. Academytickets gaan over de toonbank voor € 12,50 en kunnen zowel online als aan de deur gekocht worden. Meer informatie op www.nonfictionphoto.nl.  
 
Organisatie-info
De stichting NonFiction Photo bestaat sinds 2003 en geeft kunst met een missie een podium. Het organiseert onder andere jaarlijks de World Press Photo Exhibition in Groningen. NonFiction Photo organiseert en produceert fototentoonstellingen, educatie- en talentprogramma’s.

Foto: © Bart Maat