uitgaan

06 okt 2017, 09:09

Zeehondencentrum Pieterburen houdt open dagen

Zeehondencentrum Pieterburen houdt open dagen

Het Zeehondencentrum in Pieterburen zet zaterdag en zondag haar deuren open voor het publiek. De twee open dagen vallen samen met het Weekend van de Wetenschap. De dagen zijn gratis toegankelijk voor iedereen die een kijkje wil komen nemen in het vernieuwde bezoekerscentrum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de Open Dagen worden activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Zo zijn er rondleidingen achter de schermen, er zijn boeiende presentaties verzorgt door onderzoekers verbonden aan het centrum, in de ‘Cinema’ draaien films, en voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd; er is een koffiehoek en er worden soep en broodjes geserveerd, bereid met producten uit de streek.

Tijdens de Open Dagen neemt het Zeehondencentrum alle belangstellenden graag mee op een ‘ontdekkingstocht’ door het centrum. “We willen hierbij laten zien dat we meer doen dan alleen zeehonden opvangen”, aldus Niek Kuizenga directeur van het Zeehondencentrum. “Zo leren we bezoekers meer over de natuurlijke leefomgeving van de zeehond; Waddenzee Werelderfgoed, en laten we zien hoe wij als mens bij kunnen dragen aan een beter milieu.”

Meer informatie over het programma vind je hier